Table Language

Wij delen graag onze tafelmanieren met u, van de richting waartoe het servies gekeerd staat, tot de volgorde van opscheppen. Wij zijn van mening dat dineren een ervaring is waarbij u een kijkje krijgt in een andere cultuur. Hier horen een hoop leuke weetjes bij waar wij u hieronder graag over vertellen. 


Opvoeding: 
In de oosterse cultuur is het erg belangrijk om te weten wie de hoofdpersoon aan tafel is. Zo kunnen wij in de juiste volgorde serveren. De meeste Europeanen hechten hier van huis uit minder waarde aan, maar in de Oosterse cultuur leer je dit soort regels als kind; van discipline aan tafel tot een bescheiden gedragscode in de maatschappij als volwassenen.


Reputatie:
Nog iets aparts, waar onze Europese gasten doorgaans misschien weinig van merken, is dat wij veel waarde hechten aan het respecteren van reputatie. Dit speelt vooral binnen de Oosterse cultuur een belangrijke rol. Mocht het zo zijn dat de hoofdpersoon aan tafel iemand te gast heeft, dan zal alle aandacht op deze persoon gericht zijn. In de bediening zullen wij deze gast dus voor de hoofdpersoon laten komen. Wanneer wij dit in de verkeerde volgorde doen, zal het de hoofdpersoon namelijk zijn reputatie kosten. Soms bellen deze klanten van te voren een aantal keer per dag, om te controleren of de reservering in orde is. Als de regels omtrent discipline, respect en vertrouwen vervolgens niet nagekomen worden, zal de klant zeer teleurgesteld zijn en nooit meer terug komen.


Traditionele regels als deze heeft Alex naast het koken ook moeten opvolgen. Omdat hij hier veel aandacht aan besteedt, zult u begrijpen waarom sommige klanten van ver afreizen om bij Royal San Kong te dineren.


Royal San Kong