20-11-2020

               Wat is het oude Dorp zo super mooi , net als vroeger alle ondernemer druk met de Kerstversiering. We hebben de Sinterklaas intocht zeker gemist, raar hoor. Onze Nichtje Mia dochter van Lia vers uit Amerika 1st jaar geen Sinterklaas Intocht.

Dat maakt ons natuurlijk nog meer gemotiveerd om de Hollidays hoog in vaandel te zetten, vandaag muziek school open , God's zege om onze kinderen muziek te horen spelen, wel de Bose oordopjes bij Marie Anne Koudijs te halen verreist (grapje).

Little things wat de Great things makes, We hebben bij Royal San Kong 8 dozen kersversiering 90 procent mag de prullebak in net als deze rot pandemie. Kwamen net de eigenaresse tegen van Lily Flowers. Memories komen boven familie business net als wij. Bam nieuwe investering van nieuwe dingetjes in de zaak. We zijn bijgevig geworden , mischien als we in nieuwe mooie dingen gaan geloven , mooie dingen zullen komen over 2 maanden.

En zo helpen we misschien elkaar. Succes ? weten we niet . Mooi ? Jazeker , en niet alleen voor het zicht maar ook voor het gevoel.

Wij zien geen werkers in het Ouder dorp , maar Vrienden en Families.

Mag ik bij je schuilen, als het nergens anders kan ? Ja dat mag ! (tekst van Claudia)

We hebben goed nieuws , we hebben 3 mini mensjes dit jaar op aarde Royal San Kong Related. Laten we allemaal positief zijn , negatief van Covid 19. 

Maar eerlijk is waar, de gasten die we ontmoeten die we kennen, zijn super positief! Mensen die hier bestellen ook al is de eten koud of smaakloos, of moeten 2 uur wachten op het eten. Geloven in ons, (kunnen natuurlijk ook nooit meer terug komen). We zijn gezegend, we zijn er bewust van !

Dit is de maand waar velen druk bezig zijn met het mooi en gezellig maken van je omgeving. En dat houd ons jong, plannen voor morgen.

X team RSK 

18-10-2020

                Weer een lockdown voor RECA , want hotels mogen wel open blijven. Voor de zaken zijn we niet boos of vedrietig, want heb vrienden die oud en ziek zijn die niet eenst een MRI scan kunnen ondergaan , omdat er teveel corona patienten zijn. Keuzes maken is zo moeilijk nu.  Ben is kok geworden niet omdat het simpel is, het is omdat het enige is ons emotie/gevoel te kunnen uiten, Naast het geluk en blijschap , Haat en geluk , kunnen wij relativeren. Het klinkt dat we teleurgesteld zijn, dat zijn we niet. Ook al staan we niet achter de keuzes , we hopen wel dat de keuzes die gemaakt zijn goed of fout , ons het verlichting geven  in de toekomst.

24-9-2020

 

               Een tijd geleden dat we een update geven , zaken lopen goed door. En het meest belangrijkste dat het goed gaat met velen.  We denken dat het voor velen hetzelfde geld  het ciclus van het leven gaat door, Het afscheid nemen van mensen in deze rare tijd is juist extra moeilijk. En het verwerken ervan is ook niet zoals het was.   We kunnen ook niet zoveel meer, even spontaan leunen op iemand even het contact even onaangekondigd langs gaan welk dit juist voor aantallen verlichtend werkt, even aan iets anders denken. We hopen dat deze moeilijke tijd ons niet verhard in onze harten.

Nog een week , is het Maanfeest, voor meeste aziatische landen is dit best een belangrijke feest . Men viert dan het volle maan, dank aan de maan godin, voor de mooie oogst.  Het is een feest dat families bijeenkomen , en weerzien.  Nou dat wordt misschien een beetje moeilijk dit jaar. Maar het gaat uiteindelijk om het gedachte. Ons gedachte gaan uit naar de mensen die het nu moeilijk hebben, we hebben dat ook net als iedereen hier in Nederland. Ons hoor je je niet klagen, wij delen ons brood en drinken zelf water. Niet omdat het moet omdat wij het kunnen.

 

29 Juni 2020

 

                  Lang geleden dat we wat hebben gepost.  Het gaat goed hier iedereen gezond en wel.  Restaurant loopt een beetje, maar dat snappen wij wel. We zijn voorzichtig onze gasten zijn voorzichtig. We hoeven niet  stoer te zijn. Team is nog incompleet maar langzaam worden onze vrienden ingepland. We zijn toe aan vakantie, raar maar waar. Energie dat naar hoe we strategisch efficient wij zouden moeten werken was intens.  Restaurant werkers hebben velen verantwoordelijkheden  dan alleen Covid19 maatregelen.

Kwaliteit behouden is de kern, maar zeer moeilijk. Je moet terug schakelen zonder dat de kwaliteit verliest en dit proberen te behouden.

 Vanaf 1997 is Royal San Kong nooit  1 dag gesloten geweest voor de gasten, zelf niet toen onze oma/opa overleed. Niet omdat we ze niet belangrijk vonden , omdat we werden opgevoed om ook aan onze toekomst te denken. En nu weten/begrijpen we wat ze daadwerkelijk bedoelden.

 

 

Zondag 24-05-2020

              We zijn er bijna , tafels netjes uitelkaar, 60 stoelen naar de woonkamer thuis. Paar tafels in de wachtruimte gordijntjes dicht. Het wordt spannend , maar ook wel een beetje huiverig . Maar ja , wat moeten wij doen ? Deze tijd is het "moeilijkst" een beslissing te maken. We proberen het echt zo voorzichtig mogelijk te zijn, maar het is moeilijk.  We moeten ook het kaart verkleinen, want we gaan met minder man/vrouw in de keuken staan better to be safe then sorry. We hebben ook leuke nieuws, restaurant is behoorlijk opgeknapt, velen zullen het niet merken, Iedereen heeft zijn best gedaan. En daar gaat het om. Schilderwerk en verlichting zullen rond midden juni af zijn , we kijken er echt naar uit . Remco gaat de verlichting doen, dat zal super mooi worden.

Als we naar buiten kijken zien we de boompjes groot en mooi groen in het oude Dorp, we weten nog de dag van gisteren toen ze geplant werden 15 jaar terug. Het oude blauwe KPMG gebouw als we de snelweg af gingen , alle bomen weg --> klaar voor metamarfose , is net 22 jaar terug, zo reden wij Amstelveen binnen kaal en geen of jonge bomen. Alleen dat basket waar we onze rommel erin konden mikken. Ja zo zag het eruit 20 jaar terug. Back 2 the future.

Als de bomen het overleven, dan doen wij dat ook. Maar vergeet het geen water te geven.

Nog lang niet helemaal.

 

Donderdag 14 -05-2020

                 Allemaal druk aan het denken hoe we het gaan klaren op 1 juni? Het is echt een uitdaging,  het is hoofdpijn,  maar we mogen van geluk spreken,  er zijn veel ondernemers die niet open mogen. Plus veiligheid voor ons zelf? Financieel en/of gezondheid , een dillemma. We merken van collega's dat er zorgen zijn,  het is momenteel moeilijk maken we goede keuzes ? Laten we hopen van wel , en dat de 2de golf minder erg zullen zijn.  Het licht is dat er hoogwaarschijnlijk medicijn is, maar zal nog 6 maanden duren.  Jullie wij samen gaan het volhouden. Wees sterk, en tot snel. 

Team Royal San Kong

 

Maandag 11-05-2020

                We hebben netjes op tijd de vlag halfstok opgehangen op 4 mei 2020 Dodenherdenking , en uiteraard 2 minuten stilte. Toch onwerkelijk dat we nu in vrijheid leven en zo rijk en "nu"  noch zo somber. Rond deze tijd  komen er herinneringen naar boven, aan de verhalen die de buurvrouw (oma  Tierie) ons vertelde, hoe de Duitsers Amstelveen langs macheerde , en dat we dit absoluut niet mogen vergeten en "denk aan je medemens".

Ze had in haar kelder een tekening liggen, en vertelde me dat dit de voorkant was van het Restaurant Royal San Kong. Het huis met de Kogel. Deze was boven de voordeur gemetseld. Dat kogel zal waarschijnlijk door de Spanjaarden zijn afgevuurd?  De Amstelveners weten dit , althans dat denken we.

Gisteren moederdag, nou zo druk hadden we echt niet verwacht. We merken ook dat het drukker is op straat , collega s zijn allemaal druk met de voorbereidingen om te gaan openen , Ad (de Kapper) druk aan het schuren en schilderen. Ijs salon een rij tot de museum,  Ja er wordt gewerkt er wordt geleefd !!! 

We hopen elkaar weer snel te zien 1 juni toch? Doe voorzichtig , op de mooie dingen!

Zaterdag  3-5-2020 

                  We zijn blij om te horen dat de aantal patienten op de IC in Nederland aan het teruglopen is (bron nu.nl) , en dat de meldingen ook minder is dan vroeger. Mede ondernemers hou vol ! Dat zijn de impulsen die we moeten aanjagen en zal moeten volhouden. We spraken aantal vrienden , dat er aantal zijn die voorbereidingen treffen om te gaan omvallen, het is echt triest. We hopen echt dat iedereen weer terugkomen na de crisis, in deze tijd zijn er geen concurrenten, maar 1 vijand. Zonder kleerscheuren zal moeilijk worden , maar dan kopen we later wel mooiere. We doen ons trots aan,  trots dat wij door deze nare tijd heen zijn gekomen. 

Laatste dagen had er geregend en kijk eens buiten , de zon schijnt  12:14 uur 3 mei.

Het gaat jullie goed vechters .

Tot snel weer zien.

  

   Zondag   26-4-2020

Lieve Gasten,

                      Wat hebben we het druk gehad in het restaurant, er gebeuren allerlei dingen in de zaak goeie dingen. Wel verstandig in de crisis ? Ja hoor, Want stilstand is achteruitgang, met deze woorden gaan we ervoor. Jullie bedankt voor de fijne reacties, het doet ons goed , het belangrijkste is dat wij horen dat het goed met jullie gaat !!!!!!! Doe voorzichtig ! en blijf voorzichtig dat kan toch geen kwaad? Geld neem je toch niet mee. We vergeten welleens dat wij het niet goed hebben hier in Nederland , maar juist Super goed. Daarnaast de bezorgers , Kawan ,  Ilias , Robin en Appy kennen we al toen het nog  mini versie was. Wat gaat de tijd snel, door het snelle bezorgen van eten :)

Morgen is Koningsdag , Vlag wel of niet hijsen ? Wetend dat er mensen zijn die vechten voor hun leven, wetend dat er mensen zijn die vechten voor de vechters. Ik heb besloten het niet te doen , ik weet niet wat de Bizz gaat of wil doen misschien zie ik het over het hoofd lange mail niet gelezen. 

Maar wil wel voor de Dodenherdenking Halfstok en Bevrijdingsdag volstok. Wie haar geschiedenis niet kent kent zijn toekomst niet. We hebben welleens het vlag verkeerd op de kop gehad echt een blunder, praten we over 15 jaar terug , kwamen onze buren boos melden. Dat vergeten we dus niet meer, Schandalig hahaha, maar we waren gelukkig optijd hing er maar net. Dus even opletten. 

Laatste keer dat wij met Koningsdag buiten stonden was ongeveer 5 jaar terug konden geen vergunningen meer te krijgen. Wij en andere buren hebben juist het kruispunt vrij gemaakt voor de broeders en zusters voor de goede zaak.  Nu is het helemaal open , geen muziek geen vrij markt wel gezelligheid maar dan thuis. Het is een feestdag morgen , natuurlijk veel ellende overal en nergens, maar soms als wij niet te ver kijken , zijn er vele fijne dingen dichtbij. 

Het gaat jullie goed en alvast fijne Koningsdag!

 

        16-4-2020

       Wat een mooi weer, en wat duurt dit lockdown lang maar gelukkig zijn de voorspellingen vandaag iestjes beter .

Mama was jarig op 12 April (eerste paasdag) dat hebben we zoals gewoonlijk kleins gevierd we zijn namelijk niet zo van feestjes. Even de kleinkinderen zien , leuk toch? We hebben een zwaar vermoeden dat het voor de horeca langer zal duren voordat we open mogen. We hadden al zo'n vermoeden en hebben voortijds bedacht een splinter nieuwe brommer voor bezorging aan te schaffen. Die is vandaag gekomen. Mooi hoor , kunnen we als restaurant ook ons laten horen , wat een kabaal maakt dat ding.

Was het niet slimmer om het uit te besteden aan een ander partij?  Dat kost je dan 30 % van je omzet als je het allemaal door een ander partij wil laten doen. We hebben familieleden en vrienden in de zaak die graag een steentje bijdragen voor Royal San Kong. We willen ook na de crisis nml hetzelfde team. Het zal waarschijnlijk moeilijk worden maar ons doel is set. Het is ook denk ik moeilijk om je vrouw ,broertje, zusje, vader, moeder, kinderen , vrienden , neven en vrienden te ontslaan. Zal ik wel willen lol, nee hoor het is de imperfectie wat juist ons zaak zo perfect maakt.

Er staat wat procureur (duur woord voor Babi Pangang) en buik spek te sudderen in de pan , komt goed maak jullie geen zorgen.

Doe voorzichtig en geniet van de mooie dingen.

 

  10-4-2020 Goede vrijdag . 

        We hebben net lekkere cake gekregen van onze vriendin Kitty, super lief .  Wij haalden vroeger altijd planten en bloemen voor de Restaurant bij Kitty en Piet. En de planten binnen en buiten de restaurant worden nog steeds goed geinspecteerd door onze vrienden. Het zijn moeilijke tijden even langs gaan bij vrienden en geliefden is nu even moeilijk. Helaas horen we ook mindere leuke berichten, wij hopen dat iedereen gezond is. Doen jullie allemaal voorzichtig ?

 

  7-4-2020

    Iedereen gezond? check

2de dag officiele opening Bezorg service Chinees Restaurant Royal San Kong Amstelveen. Was wel even wennen maar we slaan er wel doorheen. Hier en daar wat fine tunen.  Was het druk ? Kan me gestolen worden als iedereen maar gezond en wel is. Het fijnste is dat we weer contact hebben met onze vrienden en gasten niet fysiek maar online / telefonisch. Anders gaan mijn hersenen roesten.

Het is 9:00 uur onze vriend Ad  van Powr Flite zijn nu in de restaurant onze stoelen aan het reinigen 60+ en nog zo keihard werken top kerel.

We zijn onvindbaar op de internet, ons Restaurant staat als permanent gesloten in google. Maar geloof me we zijn gewoon thuis. Samen als familie staan we sterk. Het is mooi weer laten we binnen genieten en tot snel.

 

 

restaurant royal san kong amstelveen amsterdam chinees oude dorp restaurants nederland

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2020 - 2023 Chinees Restaurant Amstelveen Royal San Kong | sitemap | rss